Print

De Veenplaswisselbeker voor het beste Omdenkidee 2013

22 juli 2013
Op de laatste dag van het schooljaar heeft Thea Janson voor de eerste maal de Veenplaswisselbeker voor het beste Omdenkidee 2013 uitgereikt.
De beker ging naar Joyce Ouwerkerk van basisschool De Tweeklank. Het idee van Joyce betrof weliswaar niet een werksituatie maar was het meest 'zuivere' omdenkidee dat was ingeleverd.

Dit was het idee van Joyce:

Mei 2013.
 
Aangekomen op onze vakantiebestemming in Zakynthos is het plaatje bijna compleet; blauwe lucht, zon, zee, strandÖ..maar een leeg zwembad! We zijn de eerste bezoekers van dit jaar en de eigenaars hebben maar liefst 3 tuinslangen aangesloten op de buitenkraantje om het zwembad te vullen. Dat gaat dus nog wel even duren.
Voor onze zoon Ries mag dat de pret niet drukken. Zoín tuinslang waar voortdurend water uitkomt is fantastisch! Voor ons iets minder aangezien de tuinslang aan de rand van het zwembad ligt en een van ons continu achter Ries moet staan om ervoor te zorgen dat hij niet 1,5 meter naar beneden valt.
Na een uur elkaar afgewisseld te hebben dacht ik ineens aan onze omdenk cursus: als Ries de tuinslang zo leuk vindt en wij zijn zo bang dat hij in het zwembad valt: DAN ZETTEN WE HEM TOCH IN HET LEGE ZWEMBAD????!!!
 
En zo gezegd, zo gedaan. De grootste lol, bekertjes werden gevuld en er werd volop gespeeld, zonder de kans dat hij in het zwembad zou vallenÖÖÖ.
 

Er waren ook nog andere leuke ideeŽn, die willen we jullie niet onthouden.
Myrna Willers van basisschool Antonius kwam met het volgende idee:
Als je iets wilt verbeteren in het onderwijs, pak dan niet de punten aan die nog niet goed gaan. Maar ga verder met wat wel goed gaat en maak hier een plan voor. Dan versterk je dit, werkt positief en geeft een beeld naar anderen van kracht.
Bijvoorbeeld na een ouderenquÍte ga je verder met de uitkomsten die positief waren en niet met de negatieve punten.


Ook Carlie de Bakker van De Tweeklank had een goed idee:
Ze werd 's nachts wakker en kon niet meer slapen. Ze bedacht toen hoe heerlijk lang ze nog in haar bed mocht blijven liggen, een wens die ze eigenlijk heel vaak heeft als de wekker afloopt.
Haar slechte nacht gaf haar een vakantiegevoel. Ze heeft de vogels prachtig horen fluiten en de zon zien opkomen!


Ook volgend jaar zijn OmdenkideeŽn welkom. We hebben het tenslotte over een wisselbeker. We zijn benieuwd wie hem in 2014 gaat winnen!

Hieronder een foto van Ries in het zwembad en een foto van de uitreiking van de wisselbeker aan Joyce Ouwerkerk door Thea Janson: