Print

15-jarig bestaan De Veenplas!

21 oktober 2012
Muziekproject voor 15-jarige stichting
Stichting Katholiek Basisonderwijs De Veenplas viert haar 15-jarig bestaan wel op een heel bijzondere wijze. Een cd met leuke nieuwe kinderliedjes en een compleet muziekproject in de vorm van een website zorgen voor een leerzaam en leuk cadeau voor alle 2200 leerlingen en alle leerkrachten. Het aanbieden van dit cadeau is mede mogelijk gemaakt door een mooie bijdrage hiervoor van het Rabobank Stimuleringsfonds.
Onder het motto ďmuziek maakt slimĒ is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan de 17 liedjes die op de cd zullen verschijnen. Bij het maken van muziek leer je verbanden leggen, te ordenen in je hoofd en stukken uit je te hoofd spelen, maar ook oog- handcoŲrdinatie en motorische vaardigheden. Daarnaast helpen zingen en het bedenken van teksten bij de taalontwikkeling van kinderen. Bewegen op muziek kan een middel zijn om overgewicht bij jonge kinderen te verminderen. Kortom: reden genoeg om voor een cadeau in deze vorm te kiezen!
Naast een leuk cadeau voor de kinderen is de cd door de keuze van themaís en de diversiteit aan niveaus ook erg goed te gebruiken in de klas. Natuurlijk bij de muziekles, maar ook bij vieringen als een verjaardag of kerst, bij het leren van topografie, bewegingslessen voor kleuters, dansles voor de bovenbouw of Engelse les.
Inmiddels zijn alle liedjes opgenomen. De cd zal 9, 10 en 14 januari 2013 worden aangeboden aan de kinderen waarbij liedjes van de cd live worden gespeeld op alle scholen. Het proces van het maken van de cd is te volgen op www.meestermichael.nu waar ook lessuggesties op staan voor leuke muzieklessen. Informatie over SKB De Veenplas en de 10 scholen die onder deze stichting vallen is te vinden op www.veenplas.nl .
Voor vragen over dit project kunt u zich wenden tot Michael Hoogervorst (michaelhoogervorst@hotmail.com) of Thea Janson, directeur/bestuurder De Veenplas (info@veenplas.nl).

 http://www.meestermichael.nu