Print

Basisschool Aeresteijn

directie:           Anneke Zantboer (directeur)
                       
Sinds 1 augustus 2009 is Aeresteijn een school voor faseonderwijs. Dit betekent dat kinderen bij ons elk half jaar naar een volgende fase overgaan. Daarnaast is ook de werkwijze binnen de fasegroepen anders: niet de leermethode staat centraal, maar het leerdoel. We willen de leeromgeving van het kind uitdagend maken. Kinderen leren keuzes maken en zijn meer betrokken bij hun eigen leerproces. Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken.
Aeresteijn... in 1640 nog de naam van een schuilkerk, waar de gemeenschap van Langeraar en Korteraar op bepaalde tijden bijeen kwam. Dat gebeurde in het geheim en onregelmatig. Goede samenwerking was dan ook nodig en het was van groot belang dat iedere schakel goed functioneerde ten behoeve van de hele gemeenschap.
Aeresteijn in de 21 eeuw werkt gelukkig niet in het geheim, is een school die open staat voor alle mensen in Langeraar, Korteraar en Papenveer. Wel is gebleven de aandacht voor een goede samen-werking tussen alle kleine en grote mensen, goed functioneren van een ieder, zorg voor elkaar en de omgeving.

Missie:
Aeresteijn is een open, katholieke school waar we geloven in het goede in ieder mens.
In de school heerst een sfeer die oprechtheid, acceptatie en geborgenheid uitstraalt.
We zijn een open school waarin een wisselwerking is tussen de school en de maatschappelijke ontwikkelingen en waar kinderen leren als zelfstandige individuen in die moderne maatschappij te functioneren.
Voor ons is elk kind authentiek. In een gestructureerd klimaat begeleiden wij kinderen op verschillend niveau. Wij streven naar betrokkenheid en plezier zodat kinderen zelfstandig leren leren.
Kinderen werken samen aan uitdagende, ervaringsgerichte leerstof waarbij de leerkracht inspeelt op hun wensen, behoeften en mogelijkheden door te differentiŽren in tijd, tempo en niveau.
De organisatie binnen de school vormt een eenheid, straalt rust uit en de leerstof is overzichtelijk geordend. Er worden duidelijke afspraken gemaakt waar we elkaar aan mogen houden zodat alle betrokkenen zich wel bevinden.
 
Langeraarseweg 86
2461 CL TER AAR
T. 0172-602548
F. 0172-604938